Ankh behandeling

Wat is een Ankh behandeling?

Ankh behandeling     

Wat is een Ankh?

In de tijd de farao’s in Egypte werkten zowel de farao als de Hogepriesters al therapeutisch met de Ankh. Het Egyptische woord Ankh betekent ‘leven’ of ‘levenskracht’. De Ankh is dan ook het symbool voor leven, licht en warmte. De Ankh wordt ook wel ‘de levensstaf’ genoemd, omdat door de vorm en het energie geleidend materiaal waarvan  een therapeutische Ankh gemaakt is, de Ankh een plus- en een min-pool kent. Zodoende is het werken met de Ankh eigenlijk een vorm van magnetiseren, waarbij negatieve energie kan worden weggetrokken en positieve energie kan worden ingestraald in het menselijk lichaam en/of energiesysteem. Door de kosmische verbinding en energiegeleiding die de Ankh kent, zijn deze behandelingen aanzienlijk krachtiger dan de ‘normale’ manier van magnetiseren.

 

 

Het gebruik van de Ankh

 

Therapeutisch kan de Ankh helpen de energiebalans te herstellen. Een ophoping van energie (blokkade) kan worden weggenomen en bij een tekort aan energie kan energie worden toegevoegd. Deze energie is bijzonder krachtig. Je kunt met een Ankh ook pijn wegtrekken of blokkades oplossen die zorgen voor pijn en (stress)klachten. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd en het zelfvertrouwen kan weer worden gestimuleerd. Een Ankh behandeling kan zowel bij fysieke als bij psychische klachten worden ingezet.

 

Hoe ziet een behandeling met de Ankh er uit?

 

Bij een Ankh behandeling ligt de cliënt op een behandeltafel. Alleen de schoenen hoeven uit. Ik begin dan eerst met me af te stemmen op de energie van de cliënt. Vervolgens ga ik met behulp van een pendel de energie in de chakra’s meten en de energiedoorstroming in het lichaam. Hier stem ik mijn behandelplan op af. Indien nodig zal ik ook energetische middelen uittesten en inzetten.

Ik zal eerst de energiedoorstroming in het lichaam gaan herstellen door diverse blokkades met de Ankh te verwijderen zodat de energie weer optimaal doorstroomt. Vervolgens ga ik alle chakra’s langs en test uit welke blokkades er in een chakra zitten, welke ik vervolgens met de Ankh zal opruimen. Ik zal ondertussen steeds met de cliënt bespreken wat ik tegenkom en in hoeverre de cliënt zich in mijn verhaal herkent zodat er ook een proces van bewustwording zal plaatsvinden.

Na een behandeling voelen de meeste mensen zich moe maar ook een stuk ‘lichter’. Wel is het raadzaam om na een behandeling even rust te nemen. Meestal voel je je daarna als herboren.

Niet alle klachten kunnen meteen opgelost worden. Zeker wanneer een klacht al lange tijd bestaat of chronisch van aard is, zullen er meerdere behandelingen nodig zijn om dit op te lossen.

 

Wanneer een Ankh behandeling?

 

Bij navolgende klachten kan een Ankh behandeling uitkomst bieden:

 

  • Fysieke klachten, ook klachten waarvoor geen duidelijke oorzaak gevonden wordt
  • Emotionele klachten of depressies
  • Chronische vermoeidheid
  • Wanneer je uit balans bent en je weet niet precies waardoor
  • Wanneer je steeds tegen dezelfde problemen aanloopt in je leven
  • Transformeren van negatieve gedachten, overtuigingen en emoties
  • Bij trauma’s