Chinese hoofd, nek & schoudermassage

An Shen – Chinese hoofd nek & schoudermassage

 

An Shen betekent letterlijk geestelijke balans, innerlijk evenwicht. Deze massage is vooral gericht op een diepe rust en totale ontspanning van zowel lichaam als geest. Het is een combinatie van Chinese acupressuur en Westerse massagetechnieken. Tijdens de massage worden diverse acupunctuurpunten op hoofd, nek en schouders behandeld door middel van acupressuur.

Volgens de Chinezen stromen de verschillen energieën (qi of chi) door ons lichaam via een ingewikkeld stelsel van kanalen. Deze kanalen worden meridianen genoemd. We hebben 12 hoofdmeridianen en hierop liggen de acupunctuurpunten. Iedere hoofdmeridiaan staat in contact met een belangrijk orgaan b.v. de maag, lever, nier. De meridianen zijn de verbindingsschakels tussen de interne organen onderling en tussen de oppervlakkige en dieper liggende weefsels. Hierdoor kan de huid via de meridianen de staat van de interne organen weerspiegelen. Andersom kunnen we via de huid de meridianen en acupunctuurpunten activeren en zo het lichaam ondersteunen in het herstellen van zijn natuurlijk staat van balans. De harmonie die zo ontstaat weerspiegelt zich op zijn beurt weer in de huid en in de geest. Na een massage zie je er beter uit en voel je je lekkerder!

 

Wat doet een An Shen massage met je?

 

De effecten van deze massage zijn groot en direct merkbaar en voelbaar:

 

  • Je komt tot een diepe ontspanning
  • Stijve en gespannen spieren verdwijnenchinese hoofd nek en schoudermassage
  • Stress verdwijnt
  • Heel goed bij hoofdpijnklachten
  • Vermindert mentale spanning waardoor piekeren en hyperactiviteit van de geest aanzienlijk minder worden
  • Het heeft een gunstige invloed op de doorbloeding en elasticiteit van de huid
  • Men kan beter reageren op prikkels van buitenaf (stress)
  • Oude emotionele blokkades kunnen worden losgelaten
  • Fysieke kwalen en pijnen worden verlicht of op een positieve manier beïnvloed

 

Deze massage kan zowel als volledig zelfstandige massage, maar ook als uitbreiding op iedere andere massage worden gegeven.

Als deze massage alleen gegeven wordt, hoeft alleen het bovenlichaam vrijgemaakt te worden, bh mag dan uiteraard aanblijven.

Neem gerust contact met ons op wanneer u vragen heeft of een afspraak wilt plannen.