Hoofdpijnmassage

Een hoofdpijnmassage kan u van uw klachten afhelpen!

 

Heb jij ook regelmatig last van een vorm van hoofdpijn of migraine? Je bent helaas niet de enige. Maar liefst 20% procent van de Nederlanders, dat is een op de vijf, heeft minimaal een keer per week hoofdpijn. Helaas weten veel mensen niet dat hoofdpijnmassage hoofdpijnklachten kan verlichten en soms zelfs volledig wegnemen.

Hoofdpijn en migraine kunnen meerdere oorzaken hebben, te weinig vocht binnen gekregen, stress, verkeerde houding, slaaptekort, te weinig lichamelijke beweging, hormonale oorzaken, zelfs bepaalde voedingsstoffen kunnen voor hoofdpijn zorgen.

 

Soorten hoofdpijn

 

Er zijn verschillende vormen van hoofdpijn zoals:

 

  • Spanningshoofdpijn
  • Migraine
  • Clusterhoofdpijn
  • Medicatie afhankelijke hoofdpijn
  • Hoofdpijn door sinusproblemen
  • Dagelijkse chronische hoofdpijn
  • Kindermigraine
  • Aangezichtspijn

 

 

Tijdens een migraine aanval of een zeer zware hoofdpijn ga ik je niet masseren. Dat is op dat moment waarschijnlijk ook het laatste waar je dan behoefte aan hebt. Maar heb je last van spanningshoofdpijn of stress dan is het juist raadzaam om een hoofdpijnmassage te ondergaan.  De hoofdpijnmassage kan de pijn wegnemen of in ieder geval verzachten.

 

 

Hoe ga ik te werk bij een Hoofdpijnmassage

 

Omdat de oorzaak van hoofdpijn voor iedereen anders is zal ik eerst een uitgebreide anamnese afnemen om  te achterhalen wat bij jou  de oorzaak van de hoofdpijnklachten is zodat ik een goed behandelplan kan opstellen.

Tijdens de massage zal ik gebruik maken van een combinatie van ontspannende massagetechnieken  en intensievere massagetechnieken ter plaatse van hoofd, nek, schouders en rug terwijl ik tevens de acupunctuurpunten in deze gebieden door middel van acupressuur behandel,  gevolgd door de van toepassing zijnde acupressuurpunten op handen, armen, voeten en benen. Door het behandelen van deze acupunctuurpunten worden blokkades opgeheven die verband houden met jouw hoofdpijn. Na de behandeling kan de energie weer goed doorstromen. Je zult hierdoor al snel verbetering van de klachten ervaren.

Blijf dus niet doorlopen met die hoofdpijn en ervaar wat een goede hoofdpijnmassage voor je kan betekenen!

Neem gerust contact met ons op wanneer u vragen heeft of een afspraak wilt plannen.