Hotstone massage

Een hotstone massage is heerlijk!

De hotstone massage is een zeer populaire massage op dit moment hoewel deze eigenlijk al eeuwenlang toegepast wordt. In de tijd van de Grieken en de Romeinen werden in de badhuizen ook al warme stenen gebruikt om elkaar te masserenen ook door de Inca’s en de Indianen werd de hotstone massage al toegepast. Vandaag de dag is de hotstone massage weer opnieuw ontdekt en niet meer weg te denken uit de massagewereld.

Wat is precies een hotstone massage?

Een hotstone massage is een combinatie van masseren met de handen en masseren met warme basalt stenen.  Dit zijn vulkanische stenen die erg hard en ijzerhoudend zijn. Ze houden de warmte goed vast en kunnen deze warmte geleidelijk aan verspreiden. Het zijn afgeronde stenen waardoor ze zacht en prettig aanvoelen. Tijdens de massage met de stenen wordt er nauwelijks druk uitgeoefend, de warmte doet het werk. Ik zal altijd eerst met de handen masseren, zodat de spieren al opgewarmd worden waardoor er een betere doorbloeding zal plaatsvinden. Daarna ga ik met een steen die verwarmd is tot ongeveer 45 graden masseren. Er wordt olie gebruikt zodat het masseren van met de stenen soepel zal plaatsvinden. Uiteindelijk worden enkele warme stenen op de ruggengraat geplaatst, waardoor een nog diepere ontspanning en helende werking kan worden bereikt.

 

Wat is het doel van een hotstone massage?

 

hotstone massage geleen

Het doel van deze massage is te zorgen voor een volledige ontspanning van lichaam en geest. Deze massage heeft een zeer ontspannend effect op het zenuwstelsel dat tegenwoordig bij de meeste mensen uit balans wordt gebracht door vele stressoren. Maar ook helpen de warmte en massagetechnieken om stijve spieren los te maken. Daarom is de hotstone behandeling ook ideaal bij gespannen spieren en/of spierpijn.

De hotstone massage stimuleert ook de bloedsomloop en de werking van de organen waardoor afvalstoffen gemakkelijker uit het lichaam weggevoerd worden.

 

Voor wie is een hotstone massage geschikt?

Een hotstone massage draagt bij aan het stimuleren van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Daardoor is deze massage zeer geschikt voor mensen die last hebben van onderstaande klachten:

  • Stress
  • Vermoeidheid
  • Spijsverteringsklachten
  • Spier- en gewrichtspijnen
  • Slechte bloedsomloop
  • Fibromyalgie

 

Soms is een hotstone massage niet aan te raden, b.v. bij griep, koorts, verhoogde stofwisseling, kanker, trombose, vaatziektes, huidziektes, brandwonden of zonnebrand.

Als u twijfelt, raadpleeg dan altijd even uw arts!

 

 

 

1 thought on “Hotstone massage

Reacties zijn gesloten.