Massage bij rugklachten

Heeft u rugklachten?

Massage bij rugklachten kan u helpen!

Rugpijn is een veel voorkomende pijnklacht, zeker omdat veel mensen tegenwoordig alsmaar druk bezig zijn, veel stress hebben en relatief weinig bewegen. Maar voor sommige mensen is het vaak lastig aan te geven waar de rugpijn vandaan komt. Bij de meeste mensen heeft de rugpijn echter te maken met de spieren, banden en gewrichten in de rug. Deze werken dan even niet zoals het zou moeten. Een goede rugmassage kan dan zeker tot vermindering van rugpijn leiden.

 

Rugpijn bevindt zich vaak bovenaan bij nek, schouders en tussen de schouderbladen, waar zich vaak psychische spanning vastzet, maar kan zich ook juist onderaan de rug bevinden,  de zogenaamde lage rugpijn.

Bij lage rugpijn denkt men al snel aan verschoven wervels of zenuwen die bekneld zitten maar gelukkig is dit lang niet altijd het geval en wordt de pijn vaak veroorzaakt door spierknopen. Dit is een spierverharding, een plek waar zich afvalstoffen hebben opgehoopt.  Hierdoor wordt een goede doorbloeding belemmerd. Deze spierknoop moet dus los gemaakt worden zodat de afvalstoffen kunnen afvloeien en de rugpijn weggenomen wordt. Het losmaken van deze spierknopen kan met een goede massage gebeuren.

 

Oorzaken rugpijn

 

Rugpijn is heel vaak een gevolg van psychische spanningen, (werk)stress  of een slechte werkhouding.

Problemen in de bilspieren kunnen echter ook aanleiding geven tot pijn in de onderrug en/of uitstralende pijn naar de benen. Daarom zal bij onderrugklachten ook zeker altijd de bilspier mee behandeld worden, waarbij de slip altijd aangehouden wordt.

 

Pijn is een signaal van je lichaam dat er teveel spanning op een bepaalde plek ontstaat. Dan is het dus hoog tijd voor ontstressen of zitten of staan in een andere houding. Het is in ieder geval altijd belangrijk de oorzaak van de rugpijn te achterhalen.

 

 

Voordelen rugmassage

 

Een rugmassage kan enorm verlichten. Door spanning of druk uit te oefenen op de spieren worden deze losgemaakt, de doorbloeding wordt gestimuleerd en de afvalstoffen kunnen worden afgevoerd. Een rugmassage kan in eerste instantie pijnlijk aanvoelen, maar zal uiteindelijk een ontspannend effect hebben.

 

 

Reactie op de behandeling

 

Deze rugmassage is een diepte behandeling. Hierbij kunnen veel afvalstoffen vrijkomen, waardoor je een reactie op de behandeling kunt krijgen zoals vermoeidheid, misselijkheid en/of hoofdpijn. Dit is een teken dat het lichaam de gifstoffen aan het verwijderen is waardoor klachten even kunnen verergeren. Daarom is het belangrijk om veel water te drinken na de massage.  De vrijgekomen afvalstoffen kunnen dan snel afgevoerd worden waardoor de klachten snel zullen verminderen of zelfs volledig zullen uitblijven.