Voetreflexmassage

Een heerlijke voetmassage

Voetreflexologie wordt al duizenden jaren toegepast. Uit oude afbeeldingen kunnen we afleiden dat in India, Egypte en door sommige indianenstammen deze vorm van genezing al werd gebruikt.

De Amerikaanse KNO-arts Dr. Fitzgerald, heeft alle informatie die er over reflexmassage bestond, bijeengebracht tot één systeem. Hij was degene die het lichaam verdeeld heeft in 10 verticale zones, vandaar de naam zonetherapie. Zijn theorie werd in de volgende jaren verder uitgewerkt door Joe Shelby Riley. Hij verdeelde het lichaam ook nog eens in 4 horizontale zones en hij begon met het vastleggen van specifieke punten op de voeten die in relatie staan met specifieke delen van het lichaam. Dit zijn de zogenoemde reflexpunten.

Als een orgaan of lichaamsdeel niet goed werkt, weerspiegelt zich dit o.a. in de voeten, in de corresponderende reflexpunten. De plek op de voet die overeenkomt met het niet goed functionerend orgaan of lichaamsdeel zal pijnlijk zijn doordat de doorstroming van energie blokkeert op dat punt. Er gaat minder bloed en lymfevocht stromen, afvalstoffen worden moeilijker afgevoerd en voedingsstoffen moeilijker aangevoerd. Door het toenemen van de afvalstoffen slibt alles langzaam dicht en krijg je een slechte doorstroming en uiteindelijk pijn.

 

Waarom voetreflexmassage?

Voetreflexmassage is niet alleen een prettige en ontspannende methode maar ook een zeer veilige methode. Met zachte druk worden de reflexpunten of drukpunten gemasseerd. Hierbij wordt massage olie gebruikt. Met deze zachte behandelwijze kunnen vele klachten verlicht of verholpen worden. De behandeling werkt zowel therapeutisch als ook preventief. Door massage van de voeten komen lichaam en geest tot rust terwijl tegelijkertijd het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd.

Onderstaande klachten kunnen o.a. behandeld worden middels voetreflexmassage:Voetreflex Geleen

  • Hoofdpijnklachten of migraine
  • Stress / spanningen
  • Spijsverteringsklachten
  • Vermoeidheid
  • Vocht vasthouden
  • Depressies
  • Slaapproblemen
  • Sinusproblemen
  • Burn-out

 

Voetreflexmassage is laagdrempelig, je hoeft alleen de voeten en de onderbenen vrij te maken.

Sommige mensen zijn bang dat de behandeling zal kietelen en zien er daarom vanaf. Dit is echter helemaal niet nodig. Als ervaren therapeut weet ik op welke manier ik de voet het beste kan vasthouden en masseren zonder dat de cliënt steeds de voet terugtrekt. Laat je daardoor dus vooral niet weerhouden!

Neem gerust contact met ons op wanneer u vragen heeft of een afspraak wilt plannen.